Mediation

Mijn missie:

De verbinding (terug) brengen tussen mensen en/of partijen. Wat leidt tot een oplossing samen of afzonderlijk van elkaar.

Wat is mediation

Mediation is een vorm van conflictbehandeling. Een, door beide geaccepteerde derde (mediator), helpt hierbij. Dit proces zorgt ervoor dat de belangen van beide partijen op tafel komen. Met als doel, samen te komen tot een acceptabele en bevredigende oplossing. Eventuele afspraken die hieruit voortkomen, kunnen worden vastgelegd wanneer partijen daar behoefte aan hebben.

Mediation wordt ingezet bij conflicten tussen partners, buren, overheid, familie, zakenpartners, werkgever en strafzaken.

Als mediator heb ik de focus gelegd op:

  • conflicten binnen persoonlijke relaties
  • arbeidsconflicten
  • conflicten tussen zakenpartners

Het gaat niet om wie er juridisch gelijk heeft, maar welke kwesties er daadwerkelijk spelen. Zorgdragen voor een situatie waarin partijen samen komen tot oplossingen waar zij zich in kunnen vinden.

Waarom mediation

Bij mediation wordt er gekozen voor een duurzame oplossing. De oplossing wordt niet opgedragen of afgedwongen. Beide partijen komen tot een oplossing die past en aansluit op hun wensen en behoeftes.
Als mediator begeleid en bewaak ik het proces, neutraal en onpartijdig.
Door mediation ontstaat er (weer) verbinding. Partijen voelen zich gehoord, serieus genomen en gerespecteerd.

  • Er ontstaat duidelijkheid over welke kwesties er echt spelen
  • Het wordt helder gemaakt welke belangen er spelen achter de standpunten van partijen
  • De gezamenlijke belangen komen op tafel
  • Er ontstaat een situatie waarbij beide partijen open staan om naar elkaar te luisteren
  • Wederzijds begrip volgt, wat zich uit in een duurzame oplossing
ShardaBakridi_beeldmerk

Zet de eerste stap! Plan een vrijblijvend gesprek

Aanmelden

Verschil mediator of advocaat

Een groot voordeel is dat een zaak of situatie snel is opgelost en de kosten lager zijn ten opzichte van een gerechtelijke procedure. Partijen kiezen voor een gezamenlijke en daardoor duurzame oplossing, in plaats van een afgedwongen oplossing. Een mediation traject verloopt een stuk sneller dan een gerechtelijke procedure. Een advocaat handelt uit het belang van 1 partij. Wanneer beide partijen er met hun advocaten niet uitkomen zal een rechter uiteindelijk de beslissing nemen. In geval van mediation hebben beide partijen evenveel zeggenschap op de uitkomst en nemen zij uiteindelijk de beslissingen.

Tarief mediation

Iedere mediation zaak is anders en vraagt daarom ook een persoonlijke aanpak op maat. Duidelijkheid en transparantie staan voorop. Hierdoor hebben jullie de keuze voor een vast tarief of een tarief per uur. Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we jullie wensen en behoeftes. Op deze manier weet ik wat ik voor jullie kan betekenen en welke kosten daaraan zijn verbonden.
In geval van echtscheiding kan een ‘toevoeging’ een optie zijn. Dit betekent dat de overheid de kosten van de mediation betaalt.

ShardaBakridi_beeldmerk

Neem nu de stap en meld je aan

Aanmelden

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.