Meditation na echtscheiding

Mediation na echtscheiding

Na een scheiding gaan jullie ieder je eigen weg. Er ontstaan nieuwe situaties. Dit kan invloed hebben op de eerder gemaakte afspraken, zoals het ouderschapsplan en alimentatie.

Om hier samen op een constructieve manier mee om te gaan, biedt mediation uitkomst.

Ouderschapsplan

Wanneer er bij een van jullie of beiden sprake is van een nieuwe partner, kan dit invloed hebben op de afspraken die jullie in het verleden hebben gemaakt. Ook is het mogelijk dat er ook kinderen in het spel zijn bij de nieuwe partner. In het belang van de kinderen kan het nodig zijn om samen als ouders vast te leggen hoe jullie willen omgaan met de nieuwe situatie voor de kinderen. Een duidelijk en helder plan, waar jullie samen achter staan, geeft een stabiele basis voor de veranderingen die er plaatsvinden.

Alimentatie

Het kan ook voorkomen dat er wijzigingen ontstaan in de financiele situatie van een of beide partijen. Dit kan van invloed zijn op kinder- en/of partneralimentatie. Hebben jullie hier graag begeleiding bij nodig dan is mediation een goede keus.

Na de reachter

Soms komt het voor dat de rechter jullie meegeeft om door middel van mediation te komen tot afspraken, wanneer er kinderen in het spel zijn. Een uitspraak van een rechter lost vaak niet het probleem op. Wanneer jullie het (gedeeltelijk) niet eens zijn met de uitspraak, zorgt dit voor allerlei spanningen gaandeweg. Gevolgen zijn vaak dat de afspraken niet nageleefd worden. Communicatie verslechterd en het belang van het kind valt tussen wal en schip. Mediation geeft jullie de mogelijkheid om te komen tot een gezamenlijke oplossing, waar jullie beiden zeggenschap over hebben.

Als mediator faciliteer ik dit proces, zodat de diepere lagen van het conflict op tafel komen. De verbinding tussen jullie wordt behouden of herstelt. Dit zorgt ook voor het herstellen van onderling vertrouwen. Dit alles met het doel te komen tot een oplossing, waar jullie je beiden in kunnen vinden.

Er gelden twee belangrijke uitgangspunten bij mediation:

  • Alles wat tijdens de mediation gesprekken wordt besproken, valt onder de geheimhoudingsplicht
  • Mediation wordt gestart vanuit de vrijwilligheid van beide partijen.
ShardaBakridi_beeldmerk

Zet de eerste stap! Plan een vrijblijvend gesprek

Aanmelden

Voordelen van mediation:

  • Omdat partijen samen zoeken naar een oplossing, zal het resultaat  aansluiten op de wensen van beiden.
  • Zowel de zakelijke en emotionele facetten komen aan bod tijdens het proces. Jullie komen tot een gezamenlijke oplossing en de onderlinge communicatie verbeterd.
  • De tijdsduur is korter en de kosten zijn lager ten opzichte van een juridische procedure
  • Op een goede manier samen jullie huwelijk beindigen, is ook een goede basis om jullie leven voort te zetten afzonderlijk van elkaar.
ShardaBakridi_beeldmerk

Neem nu de stap en meld je aan

Aanmelden

Waar kunnen we je bij helpen?

Vul het formulier in voor een offerte of meer informatie

    Ik ga akkoord met de privacy verklaring.